1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Piton - captura record in Florida

data: 16.08.2012   |   vizualizari: 7463 vizualizari

Piton birmanez aflat pe masa de examinare Florida are o noua atracție - piton de 5.4 metri lungime – cel mai mare șarpe din specia pitonilor gasit vreodata  in sudul-estul Statelor Unite, spun oamenii de știința.  

Mai mult, examinarea șarpelui eutanasiat a aratat ca pitonul birmanez purta 87 de oua – un alt record pentru aceasta specie.

Capturat in Parcul Național Everglades, monstruosul piton probabil va fi expus la Muzeul de Istorie Naturala din Florida, potrivit surselor.

Everglades este caminul populației de pitoni asiatici aflata intr-o continua creștere, mulți dintre ei provenind din șerpii care au scapat sau au fost abandonați in salbaticie in anii 1990.

Candva, pitonii birmanezi erau animale de companie, insa este o specie de șerpi constrictori (iși omoara prada prin sufocare) și a fost importata in Statele Unite in ultimii 30 de ani.

Florida este ideala pentru pitonii birmanezi. Recordul anterior a fost deținut de un piton cu lungimea de 5.12 m. Existand altul mai mare, arata ca Florida este perfecta pentru ei, a susținut biologului de la Universitatea din Arkansas. Pitonii cresc atunci cand gasesc multa mancare. In captivitate pot ajunge și la 6 metri.

Pitonul birmanez capturat era atat de mare incat putea manca orice vietate din Florida, chiar și pantere. Un studiu recent arata ca multe specii din Florida cad prada pitonului birmanez, iar populația acestor specii a scazut dramatic de cand acest șarpe a inceput sa locuiasca in zona. Un alt lucru interesant este povestea unui piton care a explodat dupa ce a mancat un crocodil.

Un piton a mancat un aligator

Serpii de dimensiuni mari rețin caldura foarte ușor. Acest lucru poate explica de ce pitonii pot supraviețui ocazionalelor ierni geroase din Florida. Numarul de oua gasite este un alt semn ca animalul era sanatos, condițiile de mediu fiind ideale pentru inmulțirea pitonului birmanez.

Biologul Cheryl Millett a spus „Aceste 87 de oua evidențiaza și mai mult ca acești serpi s-au stabilizat și ca se inmulțesc in Everglades”. Din acest motiv, grupul biologului Millett a inceput campania de oprire a raspandirii pitonilor birmanezi și eradicarea celor invazivi. „Nu ne gandim sa scapam de toți pitonii, ci sa ii oprim a se muta in alta parte” a spus Millett.

Legile federale recente au incercat sa limiteze comerțul cu șerpi invazivi și deținerea lor ca animale de companie.

„Nu poți știi niciodata ce se poate intampla cu o specie. Poate fi un focar de boala sau poate diminua foarte mult populația altor specii. Posibil ca in urmatoarele decenii, pitonii sa faca parte din fauna nativa” – a spus cercetatoarea.

Comentarii:

0 comentarii

Nici un comentariu

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra