1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Cainii arheologi

data: 10.09.2012   |   vizualizari: 6768 vizualizari

O femela labrador de 3 ani, pe nume Migaloo, a devenit primul caine antrenat sa gaseasca ramasite arheologice. Lucrand cu expertul Gary Jackson, se asteapta ca acest minunat labrador negru sa ajute arheologii sa descopere situri vechi din Australia. In viitor, se doreste ca Migaloo si alti caini antrenati sa ajute la descoperirea siturilor civilizatiilor antice din Egipt, America, Asia si Europa.

Cainele arheologSi totul se datoreaza nasului. Cainii au un simt al mirosului de sute de ori mai dezvoltat decat al nostru ajutandu-i sa detecteze cel mai fin miros situat la suprafata. Pentru cainii arheologi, acest lucru inseamna ca ei cauta oase. Migaloo a fost dresat timp de 6 luni, urmand cursuri de cautare pe teren si un test final in urma caruia trebuia sa gaseasca un schelet uman de 250 de ani dintr-un mormant.

Si mai impresionant este ca Migaloo a atins recordul mondial pentru cele mai vechi oase descoperite de un caine. Femela labrador, a descoperit oase umane vechi de 600 de ani ce se aflau la 2 metri adancime sub pamant. Recordul anterior era detinut de un caine care a gasit oase vechi de 425 de ani, o reusita remarcabila ce a dovedit ca exista potential la caini de a descoperi oase vechi situate la adancimi considerabile.

Peter Michael, reporter la Courier-Mail a spus: „Cainii sunt cunoscuti ca avand un sistem olfactiv sofisticat ce ajuta la detectarea cancerului sau convulsiilor la oameni, descopera telefoanele mobile in inchisori, sunt animale de terapie, gasesc copii pierduti, criminali, explozibil, droguri sau persoane ingropate sub avalanse de zapada. Vazand si posibilitatile in gasirea oamenilor sau a ramasitelor umane vechi de sute de ani, este absolut uluitor.”

Arheologul de la SA Museum, Keryn Walshe, care a observat ultimele cercetari, a spus ca labradorul Migaloo a descoperit unul din cele 4 situri arheologice intr-un minut. „Este un caine extrem de inteligent, uimitor si cu siguranta se indreapta catre faima si bani. Nu i-am dat niciun indiciu, cainele pur si simplu s-a dus direct la locul in care se aflau aceste situri si a stat peste ele. Nu am auzit niciodata de un caine care sa gaseasca fosile, nu ne-am imaginat ca oasele vechi pot avea vreo urma de miros si ca acest lucru se poate realiza.”

Rasplata lui Migaloo, pe langa oase delicioase, este un joc de-a prinsul mingiei de tenis. 

Pentru a afla mai multe despre minunata rasa de caini labrador, te invit sa citesti articolul despre labradori.

Comentarii:

0 comentarii

Nici un comentariu

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra