1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Amenzi uriase pentru bucurestenii care nu isi declara cainii!

data: 24.07.2013   |   vizualizari: 7128 vizualizari

Inregistrare cainiBucurestenii care refuza sa isi declare in urmatoarele sase luni cainii pe care ii detin risca amenzi usturatoare, de 3000 de lei. Amenzile vor fi aplicate incepand cu luna ianuarie 2014. In plus, persoanele care nu isi sterilizeaza cainii vor plati o taxa anuala de 150 de lei!

Astfel, persoanele care detin caini mai mari de varsta de patru luni trebuie sa ii declare la Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor (ASPA) pana in ianuarie 2014. Persoanele care nu vor respecta aceasta hotarare vor primi o amenda de 3000 de lei.

Declararea animalelor se poate face la sediul ASPA, prin posta, fax si pe mail!

Persoanele care se vor prezenta la sediul ASPA pentru inregistrarea cainilor vor primi un card cu serie unica, pe care vor fi trecute datele de identificare ale animalului, seria microcipului, talia, culoarea si rasa cainelui, dar si adresa, numarul de telefon si numele proprietarului.

Nu trebuie inregistrati cainii utilitari si cainii de serviciu ai Ministerului Apararii Nationale si Ministerului Afacerilor Interne. De asemenea, nu sunt sterilizati nici cainii utilitari, cainii de vanatoare, cainii cu drept de monta si cainii de serviciu ai Ministerului Apararii Nationale si Ministerului Afacerilor Interne.

In plus, o persoana poate sa adopte anual un singur caine, fara taxa. In cazul in care o persoana vrea sa adopte mai mult de un caine va plati o taxa de 150 de lei pentru fiecare caine in plus.  

Sterilizarea cainilor, obligatorie!

Proiectul de lege mai prevede si obligatia ca toti detinatorii de caini in varsta de peste sase luni din Bucuresti sa-i sterilizeze in termen de un an de la data intrarii in vigoare a hotararii. Exceptie de la aceasta prevedere fac cainii utilitari si de vanatoare care sunt inregistrati la Asociatia Chinologica Metropolitana Bucuresti. De asemenea, exceptie fac si cainii de serviciu ai Ministerului Apararii Nationale si ai Ministerului Afacerilor Interne, dar si cainii a caror stare de sanatate nu permite procedura de sterilizare.

In plus, persoanele juridice, institutiile si ONG-urile care captureaza, adapostesc, transporta, sterilizeaza, identifica sau adopta caini fara detinatori din Bucuresti sunt obligati sa comunice lunar reprezentantilor ASPA toate informatiile despre aceste activitati, in caz contrar vor fi sanctionati cu o amenda de 2000 de lei.

Medicii veterinari care au contract de prestari servicii cu ASPA au obligatia sa transmita atat in scris, cat si electronic situatia cainilor sterilizati, vaccinati, deparazitati si identificati pentru introducerea acestora intr-o baza unica de date.

Beneficiile acestor masuri sunt:

  • reducerea efectivului canin de pe raza Municipiului Bucuresti
  • evidenta reala a efectivului canin din Municipiul Bucuresti
  • limitarea raspandirii bolilor cu transmitere la om.
  • inlesnirea identificarii detinatorilor in cazul incidentelor si a abandonului.
Comentarii:

0 comentarii

Nici un comentariu

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra