1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Afla ce recompense duc la moartea cainelui tau

data: 01.10.2012   |   vizualizari: 6998 vizualizari

Caine recompensaCel putin 360 de caini si o pisica au murit dupa ce au mancat recompense constand in fasii de carne de pui uscata, fabricate in China. Numarul imbolnavirilor asociate cu consumul de aceste produse a sarit de 2200, spun oficialii din America.

Food and Drug Administration a publicat primul raport despre cazurile de imbolnaviri, din ultimele 18 luni, asociate cu recompensele din fasii de carne uscata, impreuna cu indemnul ca stapanii de animale de companie sa evite sa mai dea aceste recompense pana la finalizarea investigatiilor.

Food and Drug Administration a declarat ca recompensele din fasii de carne uscata nu sunt necesare pentru o dieta echilibrata, iar eliminarea lor nu ar rani animalele de companie.

In acelasi timp s-au inceput investigatii pentru a afla daca iradierea produselor este cauza problemelor de sanatate: de la diaree, voma, sindromul Fanconi pana la moarte.

Recompense caini

In anul 2009, guvernul australian a oprit iradierea alimentelor folosita pentru sterilizarea alimentelor deoarece s-au raportat cazuri de paralizie si alte probleme de sanatate, ce par a fi elegate de acest proces. Nouazeci de pisci s-au imbolnavit, dintre care 30 au murit, potrivit articolelor aparute in presa la acea vreme.

Procesul de iradiere a produselor, fie vorba de legume, fructe, oua sau chiar alimentele pentru animalele de companie este foarte controversata.  Procesul de iradiere este folosit pentru a face produsul sa para proaspat si pentru sterilizare. In industia alimentelor pentru oameni, aceasta iradiere este legata de riscul aparitiei cancerului.

Incepand din 2007, Food and Drug Administration a primit din ce in ce mai multe sesizari de imbolnavire  si decese in cazul animalelor de companie care au consumat acele recompense din fasii de carne uscata. Pana in prezent, nu s-a descoperit nici un factor asociat cu aceste simptome ale animalelor de companie.

Agentia Food and Drug Administration a trimis inspectori in cinci fabrici din China pentru a recolta probe spre a fi analizate in America, insa oficialii chinezi au refuzat sa-i primeasca si au insistat ca aceste probe sa fie testate doar in China.

Recompense caini

Pentru a evita riscul imbolnavirii animalului tau de companie, este recomandat:

1. Sa elimini recompensele din fasii de carne uscata din meniul cainelui tau.

2. Daca pe ambalajul recompensei nu este listata tara de origine, este indicat sa suni la firma producatoare pentru a afla acest detaliu important.

3. Poti face acasa recompense pentru caine.

4. Daca te hotarasti sa-i cumperi cainelui tau recompense si delicii din comert, fii atent la orice semn de boala: scaderea apetitului, scaderea activitatii, voma, diaree (uneori cu sange), cresterea consumului de apa, cresterea frecventei de urinare.

5. Daca  apare unul dintre aceste simptome, elimina din dieta cainelui aceste recompense si mergi de urgenta la medicul veterinar.

6. Testele de sange pot determina daca aceste recompense sunt cauza problemelor de sanatate.

7. In timp ce majoritatea animalelor de companie se vindeca, au existat peste 360 de cazuri de decese.

8. Daca animalul tau de companie este diagnosticat cu boala cauzata de recompensele din fasii de carne uscata, fa o sesizare Autoritatii Nationale Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor.  

Caine

Comentarii:

0 comentarii

Nici un comentariu

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra