1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

PUKUPuku
Standard rasa
Nume Puku
Greutate 68-77 kg
Culoare Maroniu, galbui, alb
Capacitate la nastere Un singur pui
Speranta de viata 17 ani

Descriere fizica

Puku (Kobus vardonii) este o antilopa de marime medie, blana sa are aproximativ 32 milimetri lungime, de culori variate. Majoritatea are culoarea galbuie,  varful capului este maroniu si are blana alba in jurul ochilor, pe burta, gat si deasupra gurii.

La antilopa puku (Kobus vardonii) doar masculii au coarne, iar femelele nu au, fiind si mai mici in greutate, cantarind aproximativ 66 kilograme, iar masculii cantaresc 77 kilograme. Aceasta prezinta numeroase glande pe fata si le foloseste pentru a-si marca teritoriul. 

Comportament si personalitate

Masculul puku (Kobus vardonii) este pe cont propriu, iar femelele se gasesc in grupuri de 6 pana la 20 de exemplare. Turmele de femele puku (Kobus vardonii) sunt instabile deoarece membrii isi schimba constant grupul. Acestea calatoresc, mananca si dorm impreuna.

Antilopa puku (Kobus vardonii) se hraneste dimineata si inca o data seara.

Ingrijire si hrana

Antilopa puku (Kobus vardonii) prefera plantele cu un continut ridicat de proteine si mananca o mare varietate de ierburi ce variaza la fiecare sezon.

antilopa-pukupuku-proteine

 

Conditii de viata

Antilopa puku (Kobus vardonii) se gaseste in primul rand la sud de Ecuator, intre 0 grade si 20 de grade latitudine nordica si sudica. Cercetarile recente arata ca puku poate fi gasita in Angola, Bostwana, Katanga, Malawi, Tanzania si Zambia. Populatia de antilopa puku (Kobus vardonii) este estimata la un numar de 54.600 de exemplare in Tanzania si 21.000 in Tanzania.

Puku (Kobus vardonii) traieste pe campii, in savane si luncile raurilor. Schimbarile sezoniere de temperatura si precipitatii influenteaza imperecherea si deplasarile antilopei puku. De exemplu, in sezonul ploios populatia de puku (Kobus vardonii) are tendinta de a se misca spre altitudini mai mari pentru a evita inundatiile. In timpul sezonului secetos, aceasta ramane aproape de albia raului. 

Reproducere

Antilopa puku (Kobus vardonii) se imperecheaza pe toata durata anului, in special in timpul sezonului ploios. Masculul este poligam, insa este evident ca femela este cea care isi alege perechea.

Perioada de gestatie la antilopa puku (Kobus vardonii) dureaza opt luni, dupa aceasta perioada rezultand un singur pui. Acesta este intarcat la varsta de 6 luni si ajunge la maturitate la 12-14 luni.

Un lucru interesant despre antilopa puku (Kobus vardonii) este faptul ca nu are o legatura stransa cu puiul ei si il apara rar de pradatori.

Speranta de viata a antilopei puku (Kobus vardonii) este de 17 ani in salbaticie.

Pradatori

Daca se simte amenintata, antilopa puku (Kobus vardonii) emite un fluierat rapid ce are scopul de a avertiza si alte animale din specia sa. Printre pradatorii sai se numara leopardul, leul si omul

antilopa-puku-kubus-vardonii-poligam

 

Articole recomandate

  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra