1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Sfaturi si intrebari inainte de adoptia unui animal

data: 01.03.2013   |   vizualizari: 9125 vizualizari

Intrebari de pus inainte sa adopti un animal de companie

Felicitari! Citind acest articol al site-ului zoo.ro, faci primul pas catre o relație responsabila cu animalul tau de companie. A adopta un animal de companie implica mai mult decat hrana și apa proaspata. Implica cercetare și planuire atenta pentru a fi sigur ca modul tau de viața este cel corect pentru el. Raspunzand la urmatoarele intrebari iți vei clarifica toate nelamuririle in legatura cu adoptia unui animal de companie.

Caine si stapan

De ce doresc sa adopt un animal de companie?

Cauți o compania loiala și permanenta pe care animalul ți-o ofera? Speri sa umpli golul lasat de un alt animal de companie? Poate iți dorești o companie pentru copilul tau. Cunoscand motivele pentru care iți dorești sa adopți vei afla ce animal de companie ți se potrivește cel mai bine.

Esti pregatit pentru un angajament pe termen lung?

Cand adopți un animal de companie iți iei un angajament pentru tot restul vieții lui – ceea ce poate insemna 10-15 ani pentru caini și chiar 20 de ani pentru pisici. Trecand prin schimbarile vieții cum ar fi mutatul, nașterea unui copil și noi locuri de munca, compania ta necuvantatoare ramane o permanenta parte din viața ta. Daca se schimba circumstanțele, esti capabil sa ai in continuare grija de el?

Stii ce animal de companie este potrivit pentru tine?

Personalitatea și modul tau de viața, impreuna cu provocarile cum ar fi spațiul limitat și timpul petrecut acasa, ar trebui analizate pentru a vedea ce animal de companie ți se potrivește.  Citește despre diferite rase și intreaba persoanele specializate ce iți recomanda – sunt experți și fac alegeri potrivite.

Iti permiti sa ai grija de sanatatea și siguranta animalului tau de companie?

A avea caine sau pisica costa mai mult decat adopția in sine. Hrana, consultațiile veterinare, sterilizarea și identificarea (zgarda cu placuța pe care scrie numele sau microcipul) implica anumite costuri. Intreaba-i pe cei care dețin deja un animal de companie cat cheltuie pentru ingrijirea lui.

Vei petrece timp interactionand cu animalul tau de companie?

Cainii au nevoie zilnic de cateva ore  de mișcare și interacțiune cu tine, iar cei care sunt constant lasați singuri dezvolta comportamente disctructive. Pisicile sunt sanatoase și fericite sa stea in casa și le place mult sa se joace cu membrii familiei. Daca locul de munca implica multe calatorii sau daca stai plecat pe timpul zilei și serii, inseamna ca nu e indicat sa adopți.

Ești pregatit sa infrunti problemele de sanatate ale animalului tau de companie?

Raceli, alergii și probleme medicale neașteptate pot aparea la orice necuvantatoare, chiar și la cel pe care vrei sa-l adopți. Poți sa-ți ingrijești animalul de companie daca se va imbolnavi?

Poze pisica

Ești dispus sa-ti dresezi cainele?

Lipsa dresajului este unul dintre motivele pentru care stapanii returneaza animalul de companie la adapost sau chiar il abandoneaza. Ești dispus sa-i rezolvi problemele de comportament? Dresajul de baza ajuta cainii și stapanii lor sa comunice mai bine, intarind relația lor. Acordandu-ți timp pentru a ințelege de ce pisica ta face ceea ce face, in special cand implica litiera sau comportamentele de zgariere, te va ajuta sa eviți eventualele probleme.

Ești pregatit sa asiguri siguranta animalului tau de companie?

Chiar daca e vorba de inchiderea ermetica a cutiilor sau sa acorzi atenție decorațiunilor periculoase in timpul sarbatorilor, ai nevoie de o casa sigura. Acest lucru implica pastrarea alimentelor toxice, plantele periculoase și obiectele de uz casnic periculoase departe de animalul tau explorator.

Este spatiul potrivit pentru compania unui animal?

Fii sigur ca alegi o necuvantatoare care se potrivește casei tale. Daca ești atras de un caine energic de talie mare, insa locuiești intr-un apartament mic, va avea suficient spațiu? Daca locuiești pe o strada galagioasa, pisica ta va fi deranjata de acest lucru? Ia in considerare ca proprietarul apartamentul in care stai cu chirie poate sa nu accepte prezența unui animal de companie. Fii sigur ca știi toate regulile spațiului in care locuiești.

Este familia ta pregatita pentru un animal de companie?

Daca ai copii mici poți avea nevoie de cațiva ani inainte de a adopta. A deține un animal de companie este munca de echipa. Copii mai mari il vor ingriji bucuroși. Sau poate ai un alt animal de companie care inca nu este pregatit – sau nu va fi niciodata – pentru primirea unui nou membru in familie. 

Poze caine

Comentarii:

0 comentarii

Nici un comentariu

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra