1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Principale beneficii ale castrarii animalelor de companie

data: 23.04.2013   |   vizualizari: 8602 vizualizari

Castrare animaleCastrarea animalelor de companie are numeroase beneficii pentru sanatatea acestor fiinte. Ajuta la reducerea imperecherilor necontrolate, a bolilor grave, dar si a dereglarilor comportamentale. Descopera mai jos si alte beneficii ale castrarii animalelor de companie!

Ce trebuie sa stii despre castrarea animalelor de companie

Atunci cand sunt castrate, femelelor li se indeparteaza uterul si ovarele. La masculi sunt indepartate testiculele. Aceasta operatiune de castrare este simpla si fara complicatii. Realizata doar de catre un medic veterinar, castrarea este efectuata doar sub anestezia totala a animalului. De obicei, dupa castrare animalele se recupereaza rapid.

Pentru foarte multe persoane care detin animale de companie, castrarea inseamna ca pe viitor cainele sau pisica se vor ingrasa. Trebuie insa sa stii ca medicul veterinar te poate ajuta sa alegi hrana potrivita pentru animalul tau de companie, hrana care il va pastra in forma si ii va oferi nutrientii de care are nevoie.

Care sunt beneficiile castrarii animalelor de companie

Castrarea are o serie de beneficii atat pentru caini si pisici, cat si pentru alte animale mici, ca de exemplu iepurii. De asemenea, castrarea ajuta la reducerea sarcinilor haotice si astfel la reducerea numarului de animale abandonate.

Castrarea previne riscul de cancer testicular la masculi si infectii ale uterului si alte tipuri de cancer la femele. In plus, atat la caini, cat si la pisici, castrarea reduce dereglarile comportamentale, ca de exemplu marcarea cu urina sau fugitul de acasa. Castrarea animalelor de companie reduce si comportamentul agresiv la nevastuicile mature, dar si mirosul neplacut, specific acestor animale. La nevastuici, castrarea reduce si riscul de anumite afectiuni severe, ca de exemplu alopecia sau anemia.

De asemenea, prin castrare se reduce si riscul de nasteri cu probleme congenitale. Animalele nu respecta relatiile de familie, astfel ca membrii aceleasi familii se pot imperechea si pot da nastere la pui. De cele mai multe ori, puii produsi din ''relatiile incestuoase'' se nasc cu numeroase probleme congenitale, sunt mai sensibili la boli si infectii si traiesc mult mai putin.

Chiar daca animalul tau de companie sta in casa si nu locuieste cu alte animale, este bine sa fie castrat. Daca nu este castrat, animalul poate dezvolta o serie de complicatii, care ii afecteaza starea de bine. Astfel, animalele necastrate sunt mai predispuse la depresie, anorexie, diaree si voma. Prin castrare sunt eliminate aceste probleme.

Discuta cu medicul veterinar

Daca vrei sa castrezi animalul de companie este foarte important sa discuti cu medicul si sa stabiliti momentul potrivit. De obicei, castrarea animalelor se face la 6-8 luni de viata.

Efectele secundare ale castrarii

Dupa castrare, echilibrul hormonal al animalului de companie se schimba, ceea ce duce la incetinirea metabolismului, care favorizeaza ingrasarea cainelui sau pisicii. Pe piata exista insa hrana speciala pentru animalele castrate, care contine cantitatea potrivita de calorii.

De asemenea, la animalele castrate pot aparea si probleme urinare, care pot fi rezolvate tot prin intermediul hranei. Pe piata exista formule de hrana care contin minerale esentiale, care reduc riscul de pietre la vezica urinara.  

Comentarii:

0 comentarii

Nici un comentariu

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra