1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Ai grija la intalnirea cu un caine necunoscut!

data: 18.04.2013   |   vizualizari: 8371 vizualizari

Caine plimbareMajoritatea cainilor sunt prietenosi atunci cand se intalnesc cu persoane necunoscute si nu vor arata semne de agresiune atunci cand se apropie de ele. Unii caini pot deveni insa agresivi atunci cand se intalnesc cu alti caini cu care nu sunt familiarizati. Vezi mai jos ce trebuie sa faci in astfel de situatii!

Cainii devin agresivi atunci cand sunt pusi in fata unor situatii necunoscute, atunci cand nu stiu ce li se va intampla. Atunci cand un caine este agresiv acest lucru este consecinta faptului ca nu se simte in siguranta. Astfel, un caine considera ca el sau stapanul sunt in pericol sau teritoriul pe care il apara este incalcat de persoane straine.

Invata sa recunosti semnele de agresivitate la caini

1. Acorda o mai mare atentie limbajului corporal al cainelui. In situatia in care cainele tau crede ca se afla intr-o situatie periculoasa pentru el sau pentru stapan va arata anumite semne. De cele mai multe ori cainele va incerca sa iasa din aceasta situatie sau sa o evite. Pentru a face acest lucru, apeleaza de cele mai multe ori la agresivitate.

O incordare a corpului cainelui tau reprezinta de cele mai multe ori semnalul ca se pregateste de atac.

2. Majoritatea cainilor ofera mai multe indicii ca vor musca. Inainte de un atac, cainele isi va umezi botul, va casca si isi va misca corpul mai mult. De asemenea, la unii caini, parul de pe spate se va zbarli inaintea unui atac. In plus, cainii care vor sa atace vor latra, isi vor arata dintii intr-un mod agresiv si vor marai.

3. Coada cainelui reprezinta un indiciu al atacului. Nu face greseala sa crezi ca o coada care se agita este semnalul clar pentru joaca! De cele mai multe ori, acest semnal inseamna ca animalul tau vrea sa muste.

Ce poti face atunci cand se apropie un caine necunoscut

1. Incearca sa eviti intalnirea cu animalul necunoscut. Atunci cand vizitezi o casa noua sau alergi prin cartier, este foarte posibil sa intalnesti caini care vor considera ca le-ai incalcat teritoriul. Daca cainele se indreapta spre tine, insa nu latra, este foarte posibil doar sa ''verifice'' ca totul este in ordine si sa nu te atace.

De asemenea, nu incerca sa atingi cainele sau sa faci miscari bruste. Daca ramai pe loc, cainele isi va pierde interesul fata de tine si te va lasa in pace. Daca insa cainele incepe sa maraie si sa latre, atunci inseamna ca pentru el reprezinti o amenintare si este foarte posibil sa te atace.

2. Pastreaza-ti calmul. Stai drept, cu fata spre caine, intr-o pozitie care sa arate ca nu ai niciun interes sa te confrunti cu el. Fii relaxat si lasa-i cainelui impresia ca vrei sa pleci. Sub nicio forma nu incerca sa lovesti cainele, deoarece va deveni si mai agresiv si te va ataca.

3. Vorbeste calm cu cainele. Daca esti atacat de un caine, incearca sa vorbesti cu el pe un ton calm, care sa ii dea impresia ca nu vrei sa ii faci niciun rau.

4. Nu face miscari bruste si nici nu fugi din fata cainelui. Cainele va alerga si el la randul lui dupa tine si te va prinde, fiind un animal foarte atletic. Incearca sa mergi calm si sa discuti in acelasi timp cu el. In cele din urma cainele isi va pierde interesul si te va lasa in pace.

Comentarii:

0 comentarii

Nici un comentariu

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra