1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

Afla ce spune sforaitul despre cainele tau

data: 06.09.2012   |   vizualizari: 14309 vizualizari

Sforaitul cainelui tau te tine treaz noaptea? Uneori sforaitul cainelui este mai zgomotos decat al partenerului.

Caine dormind ceasMai mult decat suparator, sforaitul poate fi indiciul unei probleme de sanatate. Uneori, cand apar semnale noi, ca sforaitul, este bine sa mergi la medicul veterinar pentru a verifica daca nu cumva este vorba de o problema de sanatate. Orice schimbare poate indica o noua problema. Daca nu e vorba de o schimbare, ci de un semnal mai vechi care progreseaza, tot ar trebui sa mergi la medicul veterinar.

Orice sforait, zgomotos sau nu, indica obstructionarea cailor respiratorii ale cainelui.

Cele mai comune cauze ale sforaitului sunt:

Boli fungice. Aspergiloza este o infectie fungica cauzata de mucegaiul din iarba, fan si alte medii asemanatoare. Netratata, aspergiloza cauzeaza disconfort, pierderea apetitului si serioase probleme de sanatate.

Rinita. Poate cainele tau are o inflamatie temporara in nas. Cainele poate dezvolta o infectie ale cailor respiratorii sau chiar dezvolta alergii.

Corpuri straine sau tumori. Cainele tau poate a inhalat ceva care ii ingreuneaza respiratia. Sforaitul poate sa mai indice si o tumoare.

Probleme dentare. Dintii cu probleme pot duce la sforait. Un dinte stricat poate duce la un abces (acumulare de puroi) care patrunde in sinusuri. Netratate, problemele dentare pot deveni o sursa de infectie a intregului organism, ce duce la cedarea rinichilor.

Obezitatea. La fel ca oamenii, cainii se pot ingrasa. Pentru ca obezitatea produce sforait la oameni, acelasi lucru se intampla si la caini. Cand cainele tau inspira si expira, obezitatea face ca traheea sa sune zgomotos.

Anatomia rasei. Rasele cu nas scurt ca bulldogul englez/francez, Boston terrier si cainele pug, au o tendinta naturala de a sforai. Insa este o idee buna ca medicul sa verifice daca sforaitul este o trasatura naturala sau indica o problema de sanatate. De exemplu, cainele pug  sau Boston terrier se poate naste cu narile aproape inchise. Dupa corectarea lor chirurgicala, cainele va fi foarte fericit sa alerge si sa respire normal.

Caine dormind in pat

Cum iti poti ajuta cainele.

Pentru ca sforaitul poate aparea din multe cauze, medicii veterinari subliniaza importanta evaluarii sforaitului. Il poti ajuta pe medic, observand sforaitul cainelui tau. Poti tine un jurnal al animalului de companie in care notezi toate schimbarile produse, pentru ca medicul sa poata observa anumiti indicatori. De exemplu, daca sforaitul a aparut in luna mai anul trecut si in luna mai anul acesta, probabil cainele tau are o alergie la florile de primavara.

Decat sa explici sforaitul, mai bine folosesti telefonul mobil pentru a-l inregistra video si audio. Cat de tare sforaie nu este singurul indiciu pe care ar trebui sa-l spui medicului veterinar. Este de folos sa spui daca sforaitul este acompaniat de stranut, scurgeri nazale sau sangerare. Este important de stiut daca scurgerile nazale si sangerarea afecteaza ambele nari sau doar una. Daca scurgerea nazala este apoasa, probabil cainele tau sufera de o alergie sau ceva similar. O sangerare indica faptul ca ar trebui sa te prezinti imediat la medicul veterinar cu cainele.

Nu tolera sforaitul cainelui tau. Ii poate scurta foarte mult viata si poate scadea calitatea ei. Stii cat de greu e sa respiri cand esti racit si ai nasul infundat, deci ar trebui sa stii cat de greu ii este cainelui tau sa suporte aceasta problema respiratorie. 

Comentarii:

0 comentarii

Nici un comentariu

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra