1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

10 prejudecati despre cainii pit bull

data: 21.09.2012   |   vizualizari: 12238 vizualizari

Pit bullPitbull este numit, in mod eronat,  orice caine care are trasaturi asemanatoare cu rasa Pitbull Terrier. Reproducerea responsabila va duce la caini stabili, talentati si va opri inmultirea cainilor de lupta.

Aduce si mai multa confuzie daca incerci sa identifici cati caini pitbull sunt responsabili pentru atacurile asupra altor caini sau oameni. Cand vezi termenul „pitbull” in presa, se poate referi la orice tip de caine. Mai mult, orice caine care ataca pe cineva este etichetat drept „pitbull”, chiar daca nu face parte din aceasta rasa. Chiar daca este atasata o poza si cainele seamana cu un pitbull, poate fi orice combinatie de rase ce produce trasaturi similare. Intr-adevar, cand vezi aceste lucruri, condamni cainele, bazandu-te pe trasaturile lui fizice.

Si totusi, exista oameni care simt cainele pitbull asa cum este el. Oamenii in general nu stiu prea multe despre caini, nici despre pitbull, iar presa poate insera populatiei o multime de prejudecati in legatura cu aceasta rasa.

Iata care sunt aceste prejudecati:

1. Toti cainii pitbull sunt rai.

Cainii nu au constiinta, prin urmare nu pot fi „rai”. Cainii reactioneaza la stimulii din exterior bazandu-se pe instinct si dresaj. Nu poti reproduce o rasa pentru a se lupta timp de 200 de ani si apoi sa astepti ca aceasta trasatura sa dispara dintr-o data.

2. Toti cainii pitbull sunt buni.

Cainii nu sunt nascuti „buni”. Ei actioneaza conform instinctului si comenzilor stapanului. A incerca sa expui  un pitbull ca pe un iepuras pufos e o naivitate atat din partea stapanului, cat si a publicului care crede asa ceva.

Pit bull si fetita

3. Cainii pitbull sunt agresivi cu oamenii.

De cand cainii pitbull au fost inmultiti pentru a se lupta in ring, stapanii nu vor putea sa-i opreasca atunci cand va incepe lupta. Cand un pitbull ataca o persoana, exista doua motive: protejarea hranei sau aparare. Nici un caine nu ataca daca nu este provocat.

4. Un pitbull provoaca pagube mai mari decat alti caini.  

Imi pare rau pentru iubitorii rasei pitbull, insa uneori, acest lucru este trist si adevarat. Ia in considerare urmatoarele trasaturi: tenacitatea (de multe ori luptau pana la ultima suflare in ring), capturarea prazii, corpul compact, musculos si puternic si secole de lupta. Cu toate acestea, un pitbull este mult mai ascultator decat alte animale daca este dresat corect.

Cesar si pit bull

5. Un pitbull agresiv nu poate fi reabilitat.

Acest lucru a fost contrazis de Michael Vick, cel care a salvat de pe ringul de lupta 50 de caini pitbull. Dintre acestia, 49 au fost reabilitati. Experimentul a fost un succes.

6. Oricine poate avea un pitbull.

Cainii pitbull sunt diferiti de alti caini si acest lucru trebuie sa-l stie toata lumea. Un iubitor de caini care a avut un bichon toata viata, cu siguranta va fi luat prin surprindere de un pitbull daca nu va intelege complet trasaturile acestei rase. Acesti caini au nevoie de multa structura, de o persoana dominanta, dresaj, miscare si atentie.

7. Un pitbull se va lupta mereu cu alt caine.

Unii sunt agresivi si e mai bine sa fie singurii caini din casa. E mai bine sa eviti zonele in care alti caini se plimba liber. Orice pitbull poate avea un conflict cu alt caine. Orice caine poate fi agresiv. Daca ai un pitbull, invata sa-i citesti semnalele corpului, astfel vei preintampina multe incidente.

8. Cainii pit bull sunt doar luptatori.

Din momentul in care au devenit caini de lupta, mai pot fi iubitori? Bineinteles! Cainii pitbull pot da mai multe saruturi decat orice alt caine. Ei iubesc interactiunile cu oamenii. Se hranesc cu atentie pozitiva. Acesti caini sunt iubitori si prietenosi. Si sunt regii mascaricilor.

Pit bull ochelari

9. Un pitbull are un comportament nedorit.

Orice caine energic  si motivat va face probleme daca nu primeste suficienta miscare si atentie.  De aceea este nevoie ca energia lui sa fie redirectionata catre comportamentele dezirabile. Inteligenta, loialitatea, concentrarea si dorinta de a face pe plac fac din ei cei mai usor de dresat caini.  

10. Compromisul este de neimaginat.

Ambele parti ale unui pitbull contin o doza de incapatanare.  E bine sa fii realist si sa accepti ambele parti ale acestei rase.

Cainii pitbull sunt ca toti cainii, insa au si ceva unic. Dorinta de joaca, concentrarea,  dorinta de a face pe plac sunt trasaturi observate atat in comportamentele dorite cat si in cele nedorite.  Secretul este de a utiliza aceste caracteristici in joaca, munca, salvare si cautare. Asa cum oamenii au transformat rasa pitbull in caine de lupta, la fel o pot transforma intr-un caine de care nu se va mai feri nimeni. 

Pit bull copii

Comentarii:

0 comentarii

Nici un comentariu

Comenteaza articolul

Adresa dvs. de email nu va fi publicata. Campurile obligatorii sunt marcate *
  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra