1
120 x 90
2
728 x 90
3
120 x 90

EXMOORIn secole de evolutie, poneiul Exmoor s-a dezvoltat in directia supravietuirii. Şi asa trebuia sa fie. Mediul natural al poneiului Exmoor este o parte neprietenoasa a Marii Britanii, in districtul Exmoor. Terenul pe care a crescut aceasta rasa este un platou maturat in permanenta de vant, avand o inaltime de 450 de metri, acoperit de buruieni. 
Exmoor
Standard rasa
Nume Exmoor
Inaltime 120 cm
Blana Neteda si pufoasa
Culoare Maroniu, crem

Descriere fizica

Vara, poneiul Exmoor are o blana neteda de culoare maronie sau crem marcata cu negru. Niciodata nu are pete albe. Iarna, blana sa devine pufoasa, avand doua straturi. Stratul exterior este remarcabil si se comporta exact ca o pelerina de ploaie. Stratul inferior de blana al poneiului Exmoor este scurt, uscat si radiaza caldura. Şi acesta este impermeabil. Cele doua straturi exceptionale par hidratate si rezistente la murdarie sau incalcire. Poneiul Exmoor pare intotdeauna incalzit si ingrijit.

Ochii poneiului Exmoor sunt frumosi, mari si luminosi. Te indragostesti privindu-i. Cu toate acestea, sunt construiti pentru a supravietui. Acesti ochi au pleoape carnoase pentru a asigura o vedere buna si hidratare. Capul poneiului Exmoor asigura spatiu pentru o inteligenta extraordinara. Urechile scurte si expresive sunt indepartate. Botul este de o marime comparabila cu a unui cal, avand nari largi. Dantura este foarte eficienta in hranire.

 

ponei-exmoor-descriere-fizica

Poneiul Exmoor are picioarele de o conformatie miraculoasa, intotdeauna perfecte. In ciuda conditiilor aspre de trai, aceasta rasa nu are nevoie de ajutor in ingrijire. Blana cade singura si nici potcovirea nu este necesara.

Poneiul Exmoor ajunge la inaltimea de 120 centimetri, fiind unul dintre cei mai puternici si rezistenti membrii din familia ecvinelor.

Ingrijire si hrana

Hrana poneiului Exmoor este constituita din iarba, buruieni, papura, arbusti si orice alte plante digerabile. Pe timpul iernii, poneiul Exmoor va sapa pentru a gasi rizomi. Are un sistem digestiv mult mai eficient decat celelalte rase de cai, utilizand toti nutrientii pe care ii poate lua de la o planta. Ca rezultat, materialele eliminate de poneiul Exmoor are un miros diferit fata de cele ale altor ecvine. Din fericire, apa nu este o problema in mediul in care traieste aceasta rasa. 

Conditii de viata

Verile pot fi prietenoase in regiune Exmoor, insa poneiul Exmoor trebuie sa fie pregatit pentru a face fata celui mai dur climat. In iarna anilor 1962-1963, temperatura niciodata nu a urcat mai sus de inghet. In timp ce majoritatea cailor au murit, poneii Exmoor au supravietuit chiar si cu o clima neobisnuit de rece. 

Utilitate

Poneiul Exmoor este ideal pentru copii si este suficient de puternic pentru a cara un om mai slab.  Se poate inhama la o caruta.

 ponei-exmoor-si-fetita-a-cara

 

Alte lucruri interesante

Rasa de ponei Exmoor ramane relativ salbatica. Reproducerea acestei rase in afara mediului natural a avut putin succes, crescatorii intorcandu-se mereu in salbaticie pentru gene salbatice.

Poneiul Exmoor este rar, unic, un supravietuitor. In ultimii 200 de ani, acesta a suferit o scadere a populatiei din cauza extinderii agriculturii si pierderii mediului natural. 

ponei-exmoor-cu-galeata

 

Articole recomandate

  • mail-share.png
Intreaba medicul veterinar

Evenimente din lumea animalelor


Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand a aparut pisica domestica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cand toarce o pisica?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Cum isi aratau vechii greci durerea la decesul unei pisici?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce inseamna atunci cand coada unei pisici se misca dintr-o parte in alta?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Ce este special la pisicile care traiesc la Muzeul Ernest Hemingway din Florida?

Cat de multe lucruri stii despre pisica ta?

Psicile calico sunt de obicei...

urmatoarea intrebare
vezi rezultatul
Animax
Feedback Zoo.ro
Inchide fereastra